Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Penne met knoflookkip en broccoli

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 takjes peterselie
  • 2 theelepels mosterd
  • 500 gram broccoli
  • 150 gram volkoren penne
  • 200 gram kipfilet

Bereiding

  1. Pel de knoflook en snijd de teentjes grof.
  2. Bak de knoflook in de margarine zacht. Schep de knoflook eruit.
  3. Was de peterselie. Pureer de peterselie met de knoflook, de mosterd en 100 ml water met een staafmixer tot een knoflookpasta.
  4. Maak de broccoli schoon. Snijd de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes. Kook de broccoli net gaar.
  5. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  6. Snijd de kipfilet in blokjes.
  7. Verwarm de overgebleven knoflookmargarine en bak hierin de kip bruin en gaar.
  8. Giet de penne en de broccoli af.
  9. Meng de knoflookpasta, de broccoli en de kip door de penne.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en bouillon.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 500 kcal 500 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept