Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan en laat ze afkoelen.
-
Was de basilicum en pel de knoflook.
- Pureer de pijnboompitten met de basilicum, knoflook, een scheutje water en 1/3 van de olie met een staafmixer of in een keukenmachine tot een grove saus.
-
Maak de venkel en de radijs schoon en snijd of schaaf de groente klein.
- Maak een dressing van 1/3 van de olie, een scheutje water, de mosterd en azijn naar smaak. Meng door de venkel en radijs.
-
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Pel de ui en snijd klein.
-
Snijd de kipfilet in blokjes en was je handen.
-
Bak de kip met de ui in de rest van de olie in 5 minuten gaar en lichtbruin.
-
Schep er de basilicumsaus met wat kookvocht van de pasta door.
- Meng de pasta met het kipmengsel.
-
Strooi de kaas erover en serveer de salade erbij.
Variaties
Vervang de pijnboompitten door amandelen of pompoenpitten. Gebruik vegetarische kipstukjes in plaats van kipfilet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.