Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Pasta met kip en basilicumsaus en venkel-radijssalade

Zoek een ander recept

Dit heerlijke pastarecept met kip tover je zo op tafel.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • half bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 venkelknol
  • 1 bos radijs
  • 1 theelepel mosterd
  • (kruiden)azijn
  • 150 gram volkoren fusilli
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine kipfilet
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  2. Was de basilicum. Pel de knoflook.
  3. Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en 1 eetlepel olijfolie met de staafmixer tot een grove saus.
  4. Maak de venkel en de radijs schoon en snijd of schaaf de groente klein. Meng er een dressing van 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel water, de mosterd en azijn naar smaak door.
  5. Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Pel de ui en snijd hem klein.
  7. Snijd de kipfilet in blokjes.
  8. Bak de kipblokjes met de ui in de rest van de olijfolie in ca. 5 minuten bruin en gaar.
  9. Schep er de basilicumsaus met 3 eetlepels kookvocht van de pasta door.
  10. Giet de gare pasta af en meng het kipmengsel erdoor.
  11. Strooi aan tafel de kaas er over en geef de salade erbij.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Venkelknol is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 640 kcal 640 kcal
Eiwit 40 gram 40 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,6 gram 0,6 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.