Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
-
Was de basilicum. Pel de knoflook.
-
Maal de pijnboompitten met de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en 1 eetlepel olijfolie met de staafmixer tot een grove saus.
-
Maak de venkel en de radijs schoon en snijd of schaaf de groente klein.
-
Meng een dressing van 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel water, de mosterd en azijn naar smaak.
-
Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Pel de ui en snijd hem klein.
-
Snijd de kipfilet in blokjes.
-
Bak de kipblokjes met de ui in de rest van de olijfolie in ca. 5 minuten bruin en gaar.
-
Schep er de basilicumsaus met 3 eetlepels kookvocht van de pasta door.
-
Giet de gare pasta af en meng het kipmengsel erdoor.
-
Strooi aan tafel de kaas erover en geef de salade erbij.
Ingrediënten over?
Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Gebruik de basilicum in dit visgerecht met couscous.