Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan en laat ze afkoelen.
-
Was de basilicum en pel de knoflook.
- Pureer de pijnboompitten met de basilicum, knoflook, een scheutje water en 1/3 van de olie met een staafmixer of in een keukenmachine tot een grove saus.
-
Maak de venkel en de radijs schoon en snijd of schaaf de groente klein.
- Maak een dressing van 1/3 van de olie, een scheutje water, de mosterd en azijn naar smaak. Meng door de venkel en radijs.
-
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Pel de ui en snijd klein.
-
Snijd de kipfilet in blokjes en was je handen.
-
Bak de kip met de ui in de rest van de olie in 5 minuten gaar en lichtbruin.
-
Schep er de basilicumsaus met wat kookvocht van de pasta door.
- Meng de pasta met het kipmengsel.
-
Strooi de kaas erover en serveer de salade erbij.
Variaties
Vervang de pijnboompitten door amandelen of pompoenpitten. Gebruik vegetarische kipstukjes in plaats van kipfilet.
De mosterd kun je makkelijk zelf
maken. Bekijk het recept voor mosterd.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.