Bereiding
- Maak de sjalot, de knoflook en de paprika’s schoon. Snijd de sjalot en knoflook in snippers en de paprika’s in stukken.
-
Verwarm de olie en bak hierin de sjalot, knoflook, paprika en Provençaalse kruiden zacht.
-
Voeg 300 ml water toe en kook de paprika’s in 10 minuten gaar.
-
Pureer het mengsel in de keukenmachine of met een staafmixer.
-
Maak de soep op smaak met peper.
-
Snijd de olijven in plakjes. Was de basilicum.
-
Verdeel de soep over twee borden en garneer met de olijven en de basilicum.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.