Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Paprikasoep

Paprikasoep

De kruiden, basilicum en olijven geven de soep een Mediterraans tintje.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • voorgerecht, lunch
  •  

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 1 eetlepel olie
  • 1-2 theelepels Provençaalse kruiden
  • peper
  • 4 zwarte olijven zonder pit
  • 8 blaadjes basilicum

Bereiding

  1. Maak de sjalot, de knoflook en de paprika’s schoon. Snijd de sjalot en knoflook in snippers en de paprika’s in stukken.
  2. Verwarm de olie en bak hierin de sjalot, knoflook, paprika en Provençaalse kruiden zacht.
  3. Voeg 300 ml water toe en kook de paprika’s in 10 minuten gaar.
  4. Pureer het mengsel in de keukenmachine of met een staafmixer.
  5. Maak de soep op smaak met peper.
  6. Snijd de olijven in plakjes. Was de basilicum.
  7. Verdeel de soep over twee borden en garneer met de olijven en de basilicum.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de basilicum in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

De overige basilicum en olijven kunnen gebruikt worden om een auberginetapenade te maken, die heerlijk is op brood.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 85 kcal 85 kcal
Vet 6 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 4 gram 4 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 1 gram 1 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept