Bereiding
- Was de nectarines, halveer ze en verwijder de pit.
-
Was de munt en snijd klein.
-
Halveer het vanillestokje in de lengte.
-
Pers de sinaasappel uit.
-
Leg 2 halve nectarines ieder op een stuk aluminiumfolie en vul de holtes met de munt. Leg de andere helft er op.
-
Leg er een half vanillestokje op en druppel er wat sinaasappelsap op.
-
Vouw het aluminiumfolie goed dicht. Laat de nectarine in het folie in een pan met een bodempje water in 10 minuten zacht worden.
-
Leg de papillotten op borden en vouw ze open.
Extra informatie
Gebruik bij het bereiden en bewaren van
zure producten zoals zuur fruit liever geen aluminiumfolie of aluminium bakjes.
Kies voor een ovenschaal of vuurvaste bbq-schaal. Omwikkel deze eventueel met
aluminiumfolie of dek af met een hittebestendig bord. Lees meer over
bereiden en bewaren in aluminium.
Variaties
Je kunt vanille-aroma gebruiken in plaats van een vanillestokje. Druppel dan wat over de vrucht samen met het sap van de sinaasappel.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Nectarines:
Bewaar nectarines zo koel mogelijk. Ze zijn in de koelkast ongeveer 7 dagen houdbaar en buiten de koelkast ongeveer 3 dagen.