Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Mexicaanse salade

Lekker snel klaar!

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram Mexicaanse groentemix, diepvries
  • 1 blik of grote pot kidney bonen
  • 1 Jalapeñopeper (pot)
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 1 eetlepel olie
  • ± 1 eetlepel limoensap
  • Mexicaanse kruiden zonder zout
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 groene paprika
  • 50 gram kropsla of gemengde sla
  • 2 volkoren pistoletjes

Bereiding

  1. Kook de groentemix in een bodempje water gaar en laat dit afkoelen.
  2. Laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af.
  3. Snijd de Jalapeñopeper in reepjes.
  4. Maak een saus van de tomatenpuree, 2 eetlepels water, de olie, limoensap en Mexicaanse kruiden.
  5. Meng dit met de Jalapeñopeper door de kidneybonen.
  6. Maak de tomaatjes en de paprika schoon. Halveer de tomaatjes en snijd de paprika in blokjes.
  7. Meng de tomaatjes, de paprika en de Mexicaanse groentemix door de bonen.
  8. Was eventueel de sla en laat het goed uitlekken.
  9. Verdeel de sla over een grote schaal en schep de salade erop.
  10. Snijd de pistoletjes in plakjes en geef ze erbij.

Ingrediënten over?

Jalapeñopepers
Gebruik een schone lepel of vork om de pepers uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot Jalapeñopepers is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Kropsla heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 575 kcal 575 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 80 gram 80 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 30 gram 30 gram
Zout
1,9 gram 1,9 gram
Print dit recept
Deel dit recept