Bereiding
- Maak de aardappelen en groente schoon.
- Was de koriander en snijd grof.
-
Prik met een vork gaatjes in de aardappelen en wikkel elke aardappel apart in aluminiumfolie. Bak de aardappelen in de oven op 200 °C in 35-45 minuten gaar.
-
Snijd de ui klein en de paprika en tomaat in blokjes. Snijd de bosui in ringen.
-
Vehit de olie en bak het gehakt rul.
- Voeg ui, paprika, tomaat en kruidenmix toe en roerbak 10 minuten op een lage stand.
- Spoel de bonen en mais af in een vergiet en laat uitlekken.
- Roer de bonen en mais door het groentemengsel tot alles is verwarmd.
- Meng de kwark met de helft van de bosui en breng op smaak met peper.
- Snijd de avocado in repen.
- Haal de aardappelen uit het folie en snijd in het midden open tot de helft.
- Vul de aardappelen met de groentemix.
- Serveer de gevulde aardappelen met de kwark en avocado. Garneer met de overige bosui en koriander.
Extra informatie
Vleesvervanger:
Wil je zeker weten dat je
vleesvervanger in de Schijf van Vijf staat? Gebruik onze gratis app Kies Ik Gezond? of lees het etiket.
Variaties
Ook lekker met een zelfgemaakte kruidenmix in plaats van een kant-en-klare mix. En vervang de avocado eens door guacamole.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Groente of peulvruchten uit blik:
Bewaar groente of peulvruchten in een bewaarbakje als het blik of de pot is geopend maximaal 2 dagen in de koelkast. Van overgebleven mais en bonen kun je deze chili con carne maken.