Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Mexicaans gevulde zoete aardappel

Mexicaans gevulde zoete aardappel

Heerlijk zoete aardappel met een rijke vulling en frisse toppings.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 590 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappelen
  • 1 (rode) ui
  • 1 bosui
  • 1 rode paprika
  • 3 tomaten
  • 5 gram verse koriander
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram vegetarisch gehakt
  • 2 theelepels tacokruiden of Mexicaanse kruidenmix zonder zout
  • 100 gram kidneybonen (uitlekgewicht, blik)
  • 100 gram mais (uitlekgewicht, blik)
  • 100 gram magere kwark
  • peper
  • ½ avocado

Materialen

Aluminiumfolie

Bereiding

  1. Maak de aardappelen en groente schoon.
  2. Was de koriander en snijd grof. 
  3. Prik met een vork gaatjes in de aardappelen en wikkel elke aardappel apart in aluminiumfolie. Bak de aardappelen in de oven op 200 °C in 35-45 minuten gaar.
  4. Snijd de ui klein en de paprika en tomaat in blokjes. Snijd de bosui in ringen.
  5. Vehit de olie en bak het gehakt rul.
  6. Voeg ui, paprika, tomaat en kruidenmix toe en roerbak 10 minuten op een lage stand. 
  7. Spoel de bonen en mais af in een vergiet en laat uitlekken. 
  8. Roer de bonen en mais door het groentemengsel tot alles is verwarmd.
  9. Meng de kwark met de helft van de bosui en breng op smaak met peper. 
  10. Snijd de avocado in repen. 
  11. Haal de aardappelen uit het folie en snijd in het midden open tot de helft.
  12. Vul de aardappelen met de groentemix. 
  13. Serveer de gevulde aardappelen met de kwark en avocado. Garneer met de overige bosui en koriander.

Extra informatie

Vleesvervanger:
Wil je zeker weten dat je vleesvervanger in de Schijf van Vijf staat? Gebruik onze gratis app Kies Ik Gezond? of lees het etiket.

Variaties

Ook lekker met een zelfgemaakte kruidenmix in plaats van een kant-en-klare mix. En vervang de avocado eens door guacamole.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Groente of peulvruchten uit blik:
Bewaar groente of peulvruchten in een bewaarbakje als het blik of de pot is geopend maximaal 2 dagen in de koelkast. Van overgebleven mais en bonen kun je deze chili con carne maken. 

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Paprika'. Dit product is deze maand (oktober) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 590 kcal
Vet 24 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Koolhydraten 53 gram
Waarvan suikers 35 gram
Vezels 17 gram
Eiwit 31 gram
Zout
0,7 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept