Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Guacamole

Haal het zonnetje in huis met deze lekkere Mexicaanse dip. Bekijk de receptvideo hieronder voor instructies.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • lunch
  •  

Ingrediënten

  • ½ ui
  • ½ tomaat
  • 3 takjes koriander
  • 1 avocado
  • 1 teentje knoflook
  • limoensap
  • peper
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Snijd de ui en tomaat in kleine stukjes.
  2. Was de takjes koriander en snijd of knip ze fijn.
  3. Doe de groente en kruiden in een kommetje.
  4. Halveer de avocado, schep het vruchtvlees eruit en prak het grof.
  5. Voeg de avocado toe aan het kommetje en pers de knoflook er bovenuit.
  6. Breng op smaak met twee eetlepels limoensap en peper.
  7. Geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Beetje limoensap nodig? Snijd de limoen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel limoensap uit een flesje. Een flesje limoensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Avocado heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 355 kcal 355 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 30 gram 30 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 10 gram 10 gram
Zout
0,7 gram 0,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept