Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Linzensalade met gegrilde paprika

Grillen geeft je paprika weer een hele andere smaak.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 200 gram (bruine) linzen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 3 flinke paprika's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroen
  • 2 theelepels mosterd
  • provençaalse kruiden
  • (rucola)sla

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in ruim water in ca. 40 minuten gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes. Kook de bleekselderij de laatste minuten met de linzen mee.
  3. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in repen.
  4. Meng 1 eetlepel van de olie door de paprika. Rooster de paprikarepen in een grillpan in een paar minuten gaar.
  5. Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.
  6. Maak van 1-2 eetlepels citroensap, de geraspte schil, de andere lepel olie, de mosterd, royaal Provençaalse kruiden en wat peper een dressing. Schep de dressing door de afgegoten, maar nog warme linzen met bleekselderij.
  7. Was de sla en laat goed uitlekken.
  8. Bedek een schaal met de sla en schep de linzen en de repen paprika er op.

Ingrediënten over?

Paprika:
Bewaar paprika’s buiten de koelkast, op een koele droge plek. Ze blijven ongeveer 1 week goed.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Dit recept bevat 'Paprika'. Dit product is deze maand (juni) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 470 kcal 470 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept