Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Linzensalade met walnoten en rucola

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 200 gram linzen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels (walnoot)olie
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 theelepels mosterd
  • peper
  • 1 zakje sla of rucola (75 gram)
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 bosje radijs
  • 25 gram walnoten
  • 40 gram zachte geitenkaas (crottin of bettine blanc)

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in 500 ml water in ca. 35 minuten gaar.
  2. Maak een dressing van het uitgeperste teentje knoflook, de olie, de azijn, de mosterd en wat peper.
  3. Meng ruim de helft van de dressing door de nog warme linzen en laat dit afkoelen.
  4. Maak de groente schoon. Was de rucola en laat goed uitlekken.
  5. Halveer de tomaatjes en snijd de radijs in vieren.
  6. Meng een deel van de radijs door de linzen.
  7. Meng de rest van de dressing, de tomaatjes en de rest van de radijs door de rucola.
  8. Hak de walnoten klein.
  9. Schep de walnoten en de verkruimelde geitenkaas door de linzen en geef de salade erbij.

Ingrediënten over?

Verse geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Geitenkaas is ook heerlijk op een tosti van krentenbrood.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Rucola heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 540 kcal 540 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept