Bereiding
- Was de linzen en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de bleekselderij schoon en snijd in boogjes. Kook de bleekselderij de laatste minuten met de linzen mee.
-
Maak de paprika’s schoon en snijd in repen.
-
Meng de helft van de olie door de paprika. Rooster de paprikarepen in een grillpan in een paar minuten gaar.
-
Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers het sap.
-
Maak van 1-2 eetlepels citroensap, de geraspte schil, de rest van de olie, de mosterd, Provençaalse kruiden en wat peper een dressing.
- Schep de dressing door de afgegoten, maar nog warme linzen met bleekselderij.
-
Was de sla en laat goed uitlekken.
-
Bedek een schaal met de sla en schep de linzen en de paprika erop.
Variaties
De Provençaalse kruiden kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.