Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verwijder de bladeren van de bloemkool en was de bloemkool. Snijd
een klein stukje van de steel af.
-
Kook de hele bloemkool in een pan met weinig water afgedekt 5 minuten.
-
Spoel de kikkererwten af.
-
Pers de limoen uit.
-
Pureer de kikkererwten met de verkruimelde bouillontablet, de specerijen, het limoensap en de olie. Voeg water toe tot sausdikte.
-
Dep de bloemkool droog.
-
Draai de bloemkool ondersteboven en giet 2/3 van de saus erin, schud dit zodat het mengsel zich goed verdeeld. Draai de bloemkool weer om en besmeer met een kwastje de bloemkool met rest van het mengsel.
-
Rooster de bloemkool in een ovenschaal met bakpapier voor 25-30
minuten in het midden van de oven.
-
Kook de bulgur volgens gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
-
Was de munt en snijd het fijn.
-
Roer de munt door de yoghurt.
-
Schep de bulgur in een schaal en leg de bloemkool hierop. Garneer met de
yoghurtdressing, granaatappelpitjes en eventueel extra munt.
Variaties
Vervang de munt door platte peterselie of koriander.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Munt:
Bewaar takjes munt in nat keukenpapier onderin de koelkast. Het is nog 5 dagen te bewaren.