Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Kipspiesjes met koriander-komkommersalsa

Zoek een ander recept

Met dit kiprecept maak je helemaal de blits.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 eetlepels citroensap
  • mespunt geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • mespunt sambal
  • ½ teentje knoflook
  • 200 gram kipfilet
  • 6 middelgrote aardappelen
  • stuk komkommer
  • 1 eetlepel olie
  • stukje rode peper
  • 5 takjes koriander

Materialen

4 houten satéprikkers

Bereiding

  1. Maak een marinade van 1 eetlepel citroensap, de geraspte citroenschil, de ketjap, de sambal en de uitgeperste knoflook.
  2. Snijd de kipfilet in mooie blokjes en schep ze door de marinade. Laat de kip afgedekt hierin minstens 1 uur in de koelkast marineren.
  3. Was de ongeschilde aardappelen goed en dep ze droog. 
  4. Prik met een vork enkele gaatjes rondom in de aardappelen. Dit om te voorkomen dat de aardappelen door stoomvorming openbarsten. 
  5. Leg de aardappelen op een plat bord in de magnetron. Laat de aardappelen op de hoogste stand gaar worden. Reken per aardappel op 6-8 minuten. Keer ze halverwege de tijd een keer om. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken. Laat de aardappelen nog enkele minuten nagaren.
  6. Snijd het stuk komkommer in hele kleine blokjes en maak er met de rest van het citroensap, de olie, kleingesneden rode peper en kleingesneden koriander een sausje van. Voeg eventueel wat water toe.
  7. Maak een salade van de ijsbergsla, de tomaatjes en wat olie en azijn.
  8. Rijg de blokjes kip aan satéprikkers.
  9. Bak de kipspiesjes in een koekenpan of grillpan in ca. 6 minuten gaar.
  10. Geef er de koriander-komkommersalsa bij.

Menusuggestie

Lekker met gepofte aardappelen en ijsbergsla met kerstomaatjes en radijs.

Hiervoor heb je nodig...

  • 6 aardappelen
  • 100 gram ijsbergsla
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 bosje radijs
  • 1 eetlepel olie
  • azijn

Ingrediënten over?

Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 355 kcal 540 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 40 gram 75 gram
Waarvan suikers 6 gram 10 gram
Vet 8 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 4 gram 8 gram
Zout 0,6 gram 0,7 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.