Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Sambal

Sambal

  • 30 personen
  • 30+ minuten
  • lunch

Ingrediënten

  • 250 gram pepers
  • 4 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olie

Materialen

1 pot met deksel (inhoud ca. 400 ml)

Bereiding

  1. Was de pot en het deksel af en spoel na met schoon, heet water. Laat de pot en deksel omgekeerd op een schone theedoek uitlekken.
  2. Was de pepers en verwijder de steeltjes.
  3. Pel de sjalotten en de knoflook. Snijd de sjalotten in stukken.
  4. Pureer de pepers met de sjalotten en de knoflook met een staafmixer of in de keukenmachine grof.
  5. Verwarm de olie in een pan met een dikke bodem en bak hierin de massa 5 minuten. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
  6. Schep de hete massa direct in de schoongemaakte pot en sluit af.

     

Extra informatie

Bewaar de sambal in de gesloten pot in de koelkast. Gebruik steeds een schone lepel om sambal uit de pot te scheppen. Goed afgesloten kan de sambal wel enkele weken bewaard blijven in de koelkast. Kijk, ruik, proef. De sambal is niet meer goed als het ranzig is, anders ruikt of smaakt of is verkleurd.
In de diepvries is sambal 3 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 10 kcal 10 kcal
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 1 gram 1 gram
Waarvan suikers 0 gram 0 gram
Vezels 0 gram 0 gram
Eiwit 0 gram 0 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept