Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Snijd de bovenste korsten van de boterhammen en rooster lichtbruin en krokant.
- Maal de geroosterde boterhammen tot kruim en schep in een diep bord.
-
Doe het meel in een ander diep bord en meng er het paprikapoeder en kerriepoeder door.
-
Klop het ei met een eetlepel water los.
- Snijd de kip in stukken van ongeveer 4 cm.
-
Wentel door het meelmengsel.
-
Doop dan met een vork één voor één in het losgeklopte ei. Laat even uitlekken. Wentel daarna door het broodkruim.
-
Leg de stukken kip naast elkaar op de bakplaat en was je handen.
-
Bak in het midden van de hete oven in 15 minuten gaar en bruin.
-
Was de komkommer, tomaten en rettich.
-
Rasp voor de tzatziki de komkommer boven een kom. Pers de knoflook erboven uit en voeg de yoghurt toe.
- Breng de tzatziki op smaak met wat paprikapoeder en peper.
-
Snijd de tomaten in parten en rasp de rettich grof.
-
Maak een dressing van de olie, mosterd, azijn en wat peper.
-
Meng de rettich en tomaat door de dressing.
-
Serveer de salade, tzatziki en het volkoren stokbrood bij de kipkrokantjes.
Variaties
De mosterd kun je makkelijk zelf
maken. Bekijk het recept voor mosterd.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.