Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Kapucijnerschotel

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 250 gram sperziebonen
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 groot blik of grote pot kapucijners
  • 1 appel

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten beetgaar.
  2. Maak de uien en de tomaten schoon. Snijd de uien in snippers en de tomaten in blokjes.
  3. Fruit de uien met de Italiaanse keukenkruiden in de olie zacht.
  4. Laat de kapucijners uitlekken en spoel ze af.
  5. Was de appel en snijd hem in blokjes.
  6. Doe de kapucijners, de sperzieboontjes, de stukjes tomaat en de blokjes appel bij de uien en warm alles goed door.

Ingrediënten over?

Appels:
In de koelkast zijn appels 2 tot 4 weken goed te houden. Appels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 460 kcal 460 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
1,1 gram 1,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept