Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Indiase linzensoep

Zo lekker kan vegetarisch zijn.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 eetlepel currypasta
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram linzen
  • stuk (ca. 200 gram) knolselderij
  • 2 tomaten
  • 150 gram soepgroente
  • 2 bruine pitabroodjes
  • 6 takjes koriander

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem klein.
  2. Fruit de ui en de currypasta zacht in de olie.
  3. Was de linzen in een zeef.
  4. Voeg 600 ml water en de linzen toe aan de ui en breng dit aan de kook.
  5. Kook de linzen gaar. Reken voor rode linzen 20-25 minuten, voor bruine linzen ca. 45 minuten.
  6. Schil het stuk knolselderij en snijd het in blokjes.
  7. Kook de laatste 10 minuten de knolselderij mee met de linzen.
  8. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  9. Doe de stukjes tomaat en de soepgroente in de soep en kook dit in enkele minuten gaar.
  10. Bak de pitabroodjes in de broodrooster lichtbruin.
  11. Was de koriander en knip het klein. strooi de koriander over de soep en geef er het brood bij.

Ingrediënten over?

Currypasta:
Gebruik een schone lepel om wat van de currypasta uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de currypasta altijd in de koelkast. De currypasta Is ongeveer 2 maanden houdbaar.

Stuk knolselderij:
Dek het snijvlak af met plasticfolie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast. Gebruik de rest in dit lekkere groentegerecht.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Knolselderij heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 640 kcal 640 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 90 gram 90 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vet 9 gram 9 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 30 gram 30 gram
Zout
1 gram 1 gram
Print dit recept
Deel dit recept