Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Groene salade met kruiden en noten

Groene salade met kruiden en noten

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren couscous
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • 250 gram broccoli
  • 100 gram peultjes
  • 1 kleine groene paprika
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram rucola
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1-1½ eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 8 sprieten bieslook
  • 4 blaadjes lavas (maggiplant)
  • 8 blaadjes basilicum
  • 50 gram pecannoten, ongezouten

Bereiding

  1. Doe de couscous in een kom.
  2. Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  3. Schenk de bouillon over de couscous. Roer met een vork los en laat afgedekt 10 minuten wellen.
  4. Maak de broccoli en de peultjes schoon. Halveer de peultjes.
  5. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  6. Kook de groente in enkele minuten beetgaar.
  7. Maak de paprika en de bosuitjes schoon. Snijd de paprika in blokjes en de bosuitjes in ringen.
  8. Was de rucola.
  9. Klop een dressing van de olijfolie, citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en peper.
  10. Was de kruiden en knip ze klein.
  11. Meng alles door de couscous en laat helemaal koud worden.
  12. Hak de noten grof en meng ze door de salade.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van bouillon het etiket.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Gebruik de rest van de broccoli in een peulvruchtengerecht.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Broccoli is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
buiten Schijf van Vijf De hoeveelheden groentebouillontablet met minder zout en mosterd zijn dagkeuzes buiten de Schijf van Vijf.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 610 kcal 610 kcal
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept