Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Geroosterde aardappelen met koriandersalsa

Geroosterde aardappelen met koriandersalsa

Deze geroosterde aardappelen zijn altijd lekker, maar komen bijzonder goed tot hun recht op de barbecue.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 3 grote aardappelen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 kleine rode ui
  • 8 takjes koriander
  • 4 eetlepels dikke halfvolle yoghurt
  • 1 theelepel citroensap
  • mespunt gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ eetlepel currypasta
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Boen de aardappelen onder stromend water goed schoon. Halveer ze in de lengte.
  2. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 15 minuten bijna gaar.
  3. Was de bleekselderij onder stromend water. Snijd de stengels in de lengte in vieren en snijd de repen fijn.
  4. Maak de ui schoon en snijd hem heel fijn.
  5. Was de koriander en hak de blaadjes klein.
  6. Meng de koriander met de bleekselderij, de ui en de yoghurt. Maak de salsa op smaak met een paar druppels citroensap, de gemalen koriander en wat peper.
  7. Giet de aardappelen af en laat ze droog stomen.
  8. Roer de currypasta door de olie en bestrijk hiermee de snijvlakken van de aardappelen.
  9. Rooster de aardappelen onder de grill, op een grillpan of op de barbecue in ca. 5 minuten goudgeel en gaar.
  10. Geef de koriandersalsa erbij.

Menusuggestie

Lekker met kipspiesjes en ijsbergsla met radijs.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram kipfilet
  • ½ eetlepel olie
  • ¼ krop ijsbergsla
  • 1 bosje radijs
  • 1 eetlepel slasaus, 25% olie
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

Ingrediënten over?

Koriander
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode ui is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 250 kcal 400 kcal
Vet 10 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 3 gram
Koolhydraten 30 gram 35 gram
Waarvan suikers 3 gram 6 gram
Vezels 3 gram 4 gram
Eiwit 5 gram 25 gram
Zout
0,2 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept