Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Geroosterde aardappelen met kip en koriandersalsa

Geroosterde aardappelen met kip en koriandersalsa

Deze geroosterde aardappelen zijn altijd lekker, maar komen bijzonder goed tot hun recht op de barbecue.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 eetlepel currypasta
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram kippendijfilet
  • 3 grote aardappelen
  • 1 stengel bleekselderij
  • ½ kleine rode ui
  • ¼ krop ijsbergsla
  • 1 bosje radijs
  • 8 takjes koriander
  • 100 ml dikke halfvolle yoghurt
  • 1 theelepel citroensap
  • mespunt gemalen koriander (ketoembar)
  • peper

Bereiding

  1. Roer de currypasta door de olie.
  2. Snijd de kip in blokjes en meng de helft van de curry-olie erdoor. Zet afgedekt 20 minuten in de koelkast.
  3. Boen de aardappelen onder stromend water goed schoon. Halveer ze in de lengte.
  4. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 15 minuten bijna gaar.
  5. Maak de groente schoon.
  6. Snijd de bleekselderij in de lengte in vieren en snijd de repen fijn. Snipper het stuk ui heel fijn.
  7. Snijd de ijsbergsla in repen en de radijs in vieren.
  8. Was de koriander en hak de blaadjes klein.
  9. Meng de koriander met de bleekselderij, de ui en de helft van de yoghurt. Maak de salsa op smaak met een paar druppels citroensap, de gemalen koriander en wat peper.
  10. Klop de rest van de yoghurt met wat gemalen koriander en peper tot een dressing en meng dit door de sla en radijs.
  11. Bak de blokjes kip in een droge koekenpan gaar.
  12. Giet de aardappelen af en bestrijk de snijvlakken met de rest van de curry-olie. 
  13. Rooster de aardappelen onder de grill, op een grillpan of op de barbecue in ca. 5 minuten goudgeel en gaar.
  14. Serveer de kip, salade en de koriandersalsa bij de aardappelen.

Ingrediënten over?

Koriander
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode ui is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 445 kcal 445 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 6 gram 6 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,7 gram 0,7 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept