Bereiding
- Maak een mengsel van de olie, de Provençaalse kruiden, het uitgeperste teentje knoflook en wat peper.
-
Bestrijk hiermee de vis en laat dit afgedekt 1 uur in de koelkast intrekken.
-
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Schrap de worteltjes en halveer ze in de lengte.
-
Warm de grill voor en gril de vis aan beide zijden in ± 12 minuten gaar en bruin.
-
Kook de worteltjes in een bodempje water ca. 8 minuten. Kook de laatste minuten de doperwtjes mee.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk en wat nootmuskaat een puree van.
-
Geef de groente en de vis bij de aardappelpuree.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Ingrediënten over?
Vis
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.
Gebruik de overige doperwtjes bijvoorbeeld bij quinoa met groente en walnoten.