Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Frittata met groene asperges

De groene asperges laten deze frittata naar lente smaken.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 400 gram groene asperges
  • 1 dunne prei
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 4 eieren
  • peper
  • 50 ml groentebouillon met minder zout
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken. Kook de plakken aardappel 5 minuten in weinig water.
  2. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges af en was de asperges.
  3. Kook de asperges in ruim water 3 minuten.
  4. Neem de asperges uit het kookvocht en snijd ze schuin in stukken.
  5. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
  6. Verwarm de margarine in een hapjespan. Bak de plakken aardappelen hierin enkele minuten zacht.
  7. Bak de prei kort mee.
  8. Klop de eieren los met wat peper en de bouillon.
  9. Schenk dit over de aardappelen en leg de asperges erin.
  10. Laat de frittata met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar worden.
  11. Snijd de frittata in punten en geef er brood bij.

Ingrediënten over?

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Asperge is deze maand (mei) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 495 kcal 495 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,8 gram 0,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept