Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Franse uientaart

Gebruik kwark in je beslag en je hartige taart steelt de show.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • peper
  • 175 gram volkorenmeel
  • ½ zakje bakpoeder
  • 150 gram magere kwark
  • 5 ansjovisfilets (blikje)
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in ringen.
  2. Pel het teentje knoflook en snijd hem klein.
  3. Fruit de uien en de knoflook in de olie op klein vuur zacht.
  4. Voeg 2 theelepels Provençaalse kruiden en wat peper toe.
  5. Warm de oven voor op 175 °C.
  6. Meng het meel met het bakpoeder.
  7. Kneed in de keukenmachine of met de hand het met de kwark en 1 eetlepel Provençaalse kruiden tot een soepel deeg. Voeg eventueel nog een beetje water toe.
  8. Druk ¾ van het deeg in een ingevette ronde vorm en schep het uienmengsel erop.
  9. Verdeel de ansjovisfilets erover. Strooi de pijnboompitten erover.
  10. Rol de rest van het deeg uit, snijd het in repen en leg de deegrepen op de uien.
  11. Bak de taart in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.

Ingrediënten over?

Kwark:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt nog 5-7 dagen in de koelkast.
Kwark is ook heerlijk op brood met fruit of verse kruiden zoals bij deze lekkere makreelbroodjes.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Ui is deze maand (april) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat ansjovis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Europese ansjovis met MSC, uit de Middellandse zee is tweede keus.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 650 kcal 650 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 80 gram 80 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
1,6 gram 1,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept