Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Dahl met zoete aardappel en korianderyoghurt

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram rode linzen
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • bosje koriander
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 2 rode uien
  • 1 flinke winterwortel
  • 1 zoete aardappel
  • 1 groene peper
  • 2 eetlepels olie
  • 3 theelepels garam masala of kerriepoeder
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Was de linzen.
  2. Schil het stuk gember en rasp het.
  3. Was de koriander. Knip de steeltjes klein en houd het blad apart.
  4. Breng de linzen met de gember en de koriandersteeltjes in 200 ml water aan de kook en kook ze in ca. 20 minuten gaar.
  5. Roer de tomatenblokjes erdoor. Laat de dahl zacht koken en roer goed tot de linzen uit elkaar vallen.
  6. Pel de uien en snijd ze in snippers.
  7. Schrap de wortel, halveer hem in de lengte en snijd de helften in plakken.
  8. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
  9. Maak de peper schoon, verwijder pitjes en snijd de peper in reepjes.
  10. Fruit de uien in de olie met de garam masala, het komijnzaad en korianderzaad. Pers de knoflook erboven. Voeg de wortel, zoete aardappel en peper toe met een paar lepels water en stoof dit in ca. 5 minuten gaar.
  11. Knip de korianderblaadjes klein. Roer een deel door de yoghurt.
  12. Schep aan tafel de groente en wat korianderyoghurt op de dahl en strooi er nog wat koriander over.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomatenblokjes in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest van de tomatenblokjes op deze heerlijke pizza.
Of vries de tomaten in en bewaar in een diepvriesdoosje maximaal 12 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Rode ui heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 560 kcal 560 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 25 gram 25 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept