Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Dahl met zoete aardappel en korianderyoghurt

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram rode linzen
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • bosje koriander
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 2 rode uien
  • 1 flinke winterwortel
  • 1 zoete aardappel
  • 1 groene peper
  • 2 eetlepels olie
  • 3 theelepels garam masala of kerriepoeder
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Was de linzen.
  2. Schil het stuk gember en rasp het.
  3. Was de koriander. Knip de steeltjes klein en houd het blad apart.
  4. Breng de linzen met de gember en de koriandersteeltjes in 200 ml water aan de kook en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Roer de tomatenblokjes erdoor. Laat de dahl zacht koken en roer goed tot de linzen uit elkaar vallen.
  5. Pel de uien en snijd ze in snippers.
  6. Schrap de wortel, halveer hem in de lengte en snijd de helften in plakken.
  7. Maak de peper schoon, verwijder pitjes en snijd de peper in reepjes.
  8. Fruit de uien in de olie met de garam masala, het komijnzaad en korianderzaad. Pers de knoflook erboven. Voeg de wortel en peper toe met een paar lepels water en stoof de groente gaar.
  9. Knip de korianderblaadjes klein. Roer een deel door de yoghurt.
  10. Schep aan tafel de groente en wat korianderyoghurt op de dahl en strooi er nog wat koriander over.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode ui is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 560 kcal 560 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 30 gram 30 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept