Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Couscous met groente, ei en noten

Couscous met groente, ei en noten

Dit kleurrijke vegetarische gerecht is een gegarandeerde smaakhit.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 150 gram volkoren couscous
  • 3-4 theelepels ras el hanout
  • 300 ml water
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 paprika's, bijv. rood en geel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ citroen
  • 40 gram walnoten

Bereiding

  1. Kook de eieren hard. Laat ze afkoelen.
  2. Doe de couscous in een schaal en meng er 2 theelepels ras el hanout door.
  3. Breng het water aan de kook. Schenk dit over de couscous en roer goed met een vork. Laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.
  4. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  5. Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
  6. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
  7. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  8. Fruit de ui en de knoflook met wat ras el hanout in de olie zacht. Bak de blokjes paprika mee tot ze zacht zijn.
  9. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe.
  10. Schep de gewelde couscous door de groente. Maak het gerecht op smaak met nog wat ras el hanout, geraspte citroenschil en citroensap.
  11. Pel de eieren, snijd ze in parten en leg ze op de couscous.
  12. Breek de walnoten en strooi ze erover.

Ingrediënten over?

Citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met huishoudfolie in de koelkast.

Walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten zijn ongeveer 9 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (juni) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 640 kcal 640 kcal
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept