Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Couscous met groente, ei en noten

Dit kleurrijke vegetarische gerecht is een gegarandeerde smaakhit.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 150 gram volkoren couscous
  • 3-4 theelepels ras el hanout
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 paprika's, bijv. rood en geel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ citroen
  • 40 gram walnoten

Bereiding

  1. Kook de eieren hard. Laat ze afkoelen.
  2. Doe de couscous in een schaal en meng er 2 theelepels ras el hanout door.
  3. Breng 225 ml water aan de kook. Schenk dit over de couscous en roer goed met een vork. Laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.
  4. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  5. Pel de ui en de knoflook en snijd dit in snippers.
  6. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
  7. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  8. Fruit de ui en de knoflook met wat ras el hanout in de olie zacht. Bak de blokjes paprika mee tot ze zacht zijn. Voeg de uitgelekte sperziebonen toe.
  9. Schep de gewelde couscous door de groente. Maak het gerecht op smaak met nog wat ras el hanout, geraspte citroenschil en citroensap.
  10. Pel de eieren, snijd ze in parten en leg ze op de couscous.
  11. Strooi de walnoten erover.

Ingrediënten over?

Walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (mei) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 640 kcal 640 kcal
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept