Bereiding
- Was de citroen, rasp wat schil en pers het sap uit.
-
Snijd de kipfilet in dunne repen, meng er wat geraspte citroenschil, citroensap en chilivlokken door en was je handen. Laat de kip afgedekt in de koelkast 15 minuten staan.
-
Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukken.
-
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Kook de sperziebonen in 10 minuten in weinig water gaar.
-
Bak de repen kip in de helft van de olie gaar en lichtbruin.
-
Meng de tomatenpuree, de ras el hanout en de rest van de olie en roer door de bulgur.
-
Schep de sperziebonen erdoor en breng de bulgur op smaak met geraspte citroenschil en citroensap.
- Verdeel de kip over de bulgur.
Variaties
Vervang eventueel de bulgur door volkoren couscous. De ras el hanout kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.