Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Bloemkoolsalade met de Franse slag

Bloemkoolsalade met de Franse slag

Met het grootste gemak zet je een lekker Frans gerecht op tafel.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 3 takjes peterselie
  • 6 sprieten bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1-2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 500 gram aardappelen
  • 1 ei
  • 2 dunne varkensfiletlapjes
  • peper, nootmuskaat
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Was de bloemkool.  Verdeel hem in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  2. Kook de bloemkool in water in ca. 8 minuten net gaar.
  3. Was de peterselie en de bieslook en knip de kruiden fijn.
  4. Maak een sausje van de olie, de azijn, de mosterd en de kruiden.
  5. Laat de bloemkool uitlekken. Schep het sausje erdoor en laat dit 30 minuten op een koele plaats intrekken.
  6. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  7. Kook het ei hard en laat het afkoelen.
  8. Bestrooi de filetlapjes met peper en bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar.
  9. Breng de melk aan de kook.
  10. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  11. Pel het ei en snijd het klein.
  12. Doe de bloemkoolsalade in een schaal en strooi het ei erover. Serveer de aardappelpuree en het vlees erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Verse kruiden:
Bewaar verse kruiden in velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast nog ongeveer 5 dagen. Lekker in een kruidensaus met een gepofte aardappel.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bloemkool is deze maand (augustus) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 575 kcal 575 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept