Bereiding
- Was de bloemkool. Verdeel hem in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
-
Kook de bloemkool in water in ca. 8 minuten net gaar.
-
Was de peterselie en de bieslook en knip de kruiden fijn.
-
Maak een sausje van de olie, de azijn, de mosterd en de kruiden.
-
Laat de bloemkool uitlekken. Schep het sausje erdoor en laat dit 30 minuten op een koele plaats intrekken.
-
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Kook het ei hard en laat het afkoelen.
-
Bestrooi de filetlapjes met peper en bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
-
Pel het ei en snijd het klein.
-
Doe de bloemkoolsalade in een schaal en strooi het ei erover. Serveer de aardappelpuree en het vlees erbij.
Allergie-informatie
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.
Verse kruiden:
Bewaar verse kruiden in velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast nog ongeveer 5 dagen. Lekker in een kruidensaus met een gepofte aardappel.