Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Bietjessalade met linzen, hazelnoten en geitenkaas

Bietjessalade met linzen, hazelnoten en geitenkaas

De linzen in deze salade vervangen het vlees en zorgen er tegelijkertijd voor dat je een vol gevoel krijgt.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram bruine linzen of 1 klein blik linzen (uitlekgewicht ca. 300 gram)
  • 500 gram gekookte bietjes
  • 4 takjes peterselie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 bladen ijsbergsla
  • 50 gram hazelnoten
  • 30 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Kook de linzen eventueel in 45 minuten gaar en laat ze uitlekken.
  2. Stroop het vel van de bietjes en snijd de bietjes in partjes.
  3. Was de peterselie en knip het klein.
  4. Maak een dressing van de peterselie, het citroensap, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie. Meng de dressing door de bietjes en de linzen.
  5. Was de slabladen en dep ze goed droog.
  6. Bedek een schaal met de helft van de slabladen. Rol de rest van de sla op en snijd in reepjes.
  7. Hak de hazelnoten grof.
  8. Meng de reepjes sla door de bietjes en linzen en schep dit op de slabladen.
  9. Verkruimel de geitenkaas. Strooi de kaas en de noten over de salade.

Ingrediënten over?

Mosterd:
Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode biet is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 540 kcal 540 kcal
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 35 gram 35 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
1,3 gram 1,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept