Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Bakbanaan met limoen en chili

Slechts 3 ingrediënten en klaar binnen 15 minuten. Een ideaal nagerecht dus.

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 bakbananen
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel limoensap

Bereiding

  1. Schil de bananen en snijd ze schuin in dikke plakken.
  2. Meng de chilisaus met het limoensap.
  3. Leg de plakken banaan in een barbecueschaal en kwast de stukken in met het chilimengsel.
  4. Laat de banaan op de barbecue in 5-10 minuten heet worden en lichtbruin bakken.

Menusuggestie

Lekker met linzenburger met wortelsalade en stokbrood

Ingrediënten over?

Beetje limoensap nodig? Snijd de limoen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel limoensap uit een flesje. Een flesje limoensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 150 kcal 150 kcal
Vet 0 gram 0 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 35 gram 35 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 1 gram 1 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept