Bereiding
- Was de artisjokken en snijd de steel en 1/3 van de bovenkant af.
-
Knip de droge uiteinden van de grote onderste bladen af.
-
Kook de artisjokken in ruim water met wat citroensap in 35-40 minuten gaar. Leg er eventueel iets zwaars, zoals een deksel of kom op om de artisjokken onder water te houden.
-
De artisjok is gaar als een blaadje makkelijk is los te trekken.
-
Neem de artisjokken uit het water en laat ze op de kop op een bord uitlekken en afkoelen.
-
Was de waterkers en pureer dit met de dille in een keukenmachine of met een staafmixer fijn.
-
Klop er de mosterd en de yoghurt door.
- Breng de saus op smaak met peper en eventueel wat citroensap.
-
Verdeel de saus over schaaltjes.
-
Trek steeds een blad van de artisjok, doop hem in de saus en zuig het blad uit.
-
Snijd de artisjokbodem in stukjes en doop ze in de saus.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.