Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Heerlijke variant op de hartige taart
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Alles over afvallen
Op een gezonde manier afvallen met langdurig... Bestel nu € 12,95
Ga naar
 

Initiatieven van het Voedingscentrum

Het Voedingscentrum informeert consumenten en professionals over gezonde en duurzame voeding. Daarnaast zetten we ons op verschillende manieren in om gezonde voeding onder de aandacht te brengen. Hieronder zie je een aantal initiatieven die wij de afgelopen jaren zelf gestart zijn of die wij ondersteunen.

Generatie Goed eten
We gunnen alle kinderen in Nederland dat ze opgroeien met de beste randvoorwaarden voor en kansen op gezondheid en welzijn.

Borstvoedingsvriendelijke gemeente
Gemeenten kunnen 'borstvoedingsvriendelijk' worden door zelf voldoende locaties aan te dragen binnen hun gemeente waar moeders welkom zijn om hun kind de borst te geven.

Buurtsportcoaches
Genoeg bewegen en gezond eten zijn belangrijk voor de gezondheid. Maar wat is gezonde voeding? Speciaal voor combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches verzamelden we leuke spellen en heldere informatie. Hier kun je meteen mee aan de slag.

European Public Health Nutrition Alliance
Met de European Public Health Nutrition Alliance worden de krachten gebundeld om van Europa een gezondere leefomgeving te maken.

Ideeën voor beleid
Het Voedingscentrum biedt handvatten voor effectief gemeentelijk beleid. Hiermee kunnen professionals en ouders makkelijker gezonde gewoontes aanleren en de omgeving gezond maken.

Tweede Kamerlunch
Elk jaar vragen aandacht voor gezond eten bij Kamerleden en hun medewerkers. Dit doen we door middel van een gezonde lunch bij de start van het parlementaire jaar.

Staat van de Voeding
Hoe gezond, duurzaam en veilig eten we in Nederland? Wat betekent dat voor onze gezondheid? En welke rol speelt onze omgeving hierbij? Tijdens het symposium 'Staat van de Voeding' geeft het Voedingscentrum antwoord op deze vragen.
Nieuwsbrief voor professionals
Een handig overzicht in je inbox Het belangrijkste nieuws over voeding ontvangen in je mailbox? Over zaken die jou aangaan? Meld je dan aan voor de professionals nieuwsbrief, die 1 keer per maand verschijnt.