Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Materialen voedselveiligheid

Wil je als professional consumenten helpen om voedselinfecties te voorkomen? Het Voedingscentrum heeft handige materialen ontwikkeld over veilig eten.

  • De  5x veilig-kaarten zijn handige kaarten om mee te geven aan je cliënt, of neer te leggen in de wachtkamer of spreekruimte.
  • Ook de folder Veilig eten is handig om mee te geven. Hierin staat wat een voedselinfectie is, hoe je voorkomt dat je ziek wordt van eten, en wat je het beste kunt doen als je toch ziek wordt.
  • In onderstaand overzichtsdocument (pdf, 8 mb) staat precies uitgelegd hoe je als professional kunt communiceren over voedselveiligheid. Ook bevat het een overzicht van welke tips en tools het Voedingscentrum biedt en vind je er de 5x veilig-informatiekaarten terug.
Nieuwsbrief voor professionals
Een handig overzicht in je inbox Het belangrijkste nieuws over voeding ontvangen in je mailbox? Over zaken die jou aangaan? Meld je dan aan voor de professionals nieuwsbrief, die 1 keer per maand verschijnt.