Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Om de kans op het oplopen van het coronavirus zo klein mogelijk te houden, adviseren wij de richtlijnen van het RIVM te volgen. Op deze pagina geven we tips om je weerstand te ondersteunen, en hoe je gezond en veilig kunt blijven eten. Bekijk ook het onderzoek: meeste Nederlanders eten niet anders door coronamaatregelen.

 
 

Hoe zorg je voor een goede weerstand?

Door gezond te eten, genoeg te slapen en regelmatig te bewegen, ondersteun je je weerstand.

Vitamine D en corona

Is het nodig om extra vitamine D te slikken als je thuiszit vanwege het coronavirus? En verhoogt vitamine D de weerstand? Lees meer.

Helpen supplementen?

Er bestaan géén supplementen die helpen tegen het coronavirus. Toch wordt hier veel reclame voor gemaakt. Lees hoe het zit.
 
 

Hoe werk je gezond thuis?

Gezond blijven eten en voldoende bewegen kan lastiger zijn nu je thuis moet werken vanwege corona. Wat kun je doen?

Kun je het coronavirus oplopen via eten?

Er is geen bewijs dat voedsel een bron is om het nieuwe coronavirus over te dragen.

Veelgestelde vragen rondom corona

  • Beschermt extra vitamine C mij tegen luchtweginfecties, zoals corona? Nee. Extra vitamine C helpt niet om je beter te beschermen tegen luchtweginfecties. Als je het hele jaar vitamine C slikt, dan ben je mogelijk iets minder lang verkouden.
  • Hoe was ik goed mijn handen en waarom? Het is belangrijk om regelmatig en op de juiste manier de handen te wassen. Dit kan besmetting met bacteriën en virussen, en daardoor ook mogelijk ziekte, voorkomen. De hele...
  • Heb ik extra vitamine C of vitaminepillen nodig? Het is niet nodig om extra vitamine C of bijvoorbeeld multivitamines te slikken (kijk hier welke groepen wel extra vitamines moeten slikken). Door gezond en gevarieerd te...
  • Bestaan superfoods? Ja en nee. Ja, want bijvoorbeeld groente, fruit, thee, noten en vis zijn allemaal superproducten. En nee, want aan sommige producten met het label ‘superfoods’...
  • Hoe kan ik meal preppen? Wat is meal preppen? Meal preppen betekent dat je een hele maaltijd – of een deel van een maaltijd – voorbereidt voor een later moment. Zo kun je op één...
 
 

Hoe kun je veilig en gezond eten als je thuiszit?

Ook als je thuiszit vanwege het coronavirus kun je veilig en gezond eten. Bekijk onze tips.

Veilig koken voor ouderen

Maak jij momenteel eten klaar voor een oudere of iemand met een kwetsbare gezondheid? Bekijk dan onze tips over veilig koken.

Extra aandacht voor 70+

Ouderen die veel binnen moeten blijven en misschien minder zorg ontvangen moeten opletten dat ze geen gewicht verliezen. Dat kan namelijk tot ondervoeding leiden.
 
 

Veilig bezorgen en afhalen

Een maaltijd afhalen of laten bezorgen is handig als je tijdens de coronacrisis niet kunt of wilt koken. Zo hou je het veilig.

Recepten om te delen

Wil je je (groot)ouders een plezier doen? Of ken je iemand die in de zorg werkt? Deze gezonde recepten zijn makkelijk te delen met mensen die dat nu extra hard nodig hebben.

Verspilling voorkomen

Tijdens de coronacrisis doe je misschien voor wat meer dagen boodschappen dan je gewend bent. Met deze tips zorg je ervoor dat je zo min mogelijk verspilt.