Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Ben jij 9 tot 13 jaar?

Hier lees je alles over eten voor kinderen

 
Eten doe je elke dag. Maar wat wéét je eigenlijk over eten? Op deze site vind je informatie over hoe je gezond, lekker, duurzaam en afwisselend eet. Maar ook hoe je met verleidingen om kunt gaan, hoe je fit blijft en wat een gezond gewicht is. Verder vind je hier superlekkere traktatierecepten en tips voor een geweldige spreekbeurt over voeding.
 

Eten met de Schijf van Vijf

Als je volgens de Schijf van Vijf eet, blijf je gezond. En je bent goed voor het milieu. Weet jij hoeveel en wat je allemaal kunt eten?

Jij bent de chef

Hoe doe je dat eigenlijk, koken? En wat kun je maken? Bekijk onze recepten en idee├źn: voor avondeten, traktaties en broodtrommels.

Snoepje, nee bedankt

Een verjaardag, een feestje, een dagje weg: hoe zeg je nee tegen snoep en ander lekkers? En wat kun je doen met je zakgeld behalve snoep kopen?

Oh oh, een spreekbeurt?

Hier vind je tips voor topspreekbeurten en werkstukken over eten. En leuke smaakproefjes! Kom maar op met die 10.
 
 
 
 

Hoe kun je gezond en duurzaam eten?

Gezond eten én goed zijn voor de aarde tegelijkertijd. Dat kan met de Schijf van Vijf. Meer superleuke video's over eten.

Test: Wat weet jij van eten?

Schuilt er in jou een fijnproever, een kok of weet je helemaal niks van eten? Test je kennis!