Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Persmap voedselverspilling (2019)

Met het voorkomen van voedselverspilling valt veel winst te behalen. Door beter om te gaan met je eten kun je jaarlijks per persoon gemiddeld €145,- besparen, dat is zo'n 41 kilo goed eten. Deze persmap geeft een beeld van de onderzoeken en activiteiten van het Voedingscentrum tegen voedselverspilling.

Hoe #verspillingsvrij ben jij?

De stichting Samen Tegen Voedselverspilling, waar het Voedingscentrum lid van is, is de campagne 'Hoe #verspillingsvrij ben jij?' gestart.

Persberichten

Nieuwste onderzoeken voedselverspilling

  • Oplegnotitie Voedselverspilling bij huishoudens in Nederland in 2016, 2017 - door Voedingscentrum (deze oplegnotitie vat de uitkomsten van onderstaande 3 onderzoeken samen)
  • (1) Bepaling voedselverspilling in huishoudelijk afval Nederland 2016, 2017 - door CREM Waste Management 
  • (2) Voedselverspilling in Nederland op basis van zelfrapportage, 2017 - door KantarPublic
  • (3) Schattingsstudie naar de mate van verspilling van zuivel en andere drinkbare vloeistoffen in Nederland, 2017 - door TNS/KantarPublic.
  • Feiten en cijfers over verspillen van voedsel door consumenten in 2016, 2017 - door Milieu Centraal en Voedingscentrum
  • Documenten

    Consumentenonderzoek

  • Trendmeting (3) Voedselverspilling door consumenten, 2017 - door onderzoeksbureau GfK
  • Trendmeting (2) Voedselverspilling door consumenten, 2015 - door onderzoeksbureau GfK
  • Verpakkingsgrootte en voedselverspilling, 2015 - door onderzoeksbureau GfK
  • Trendmeting (1) Voedselverspilling bij consumenten, 2013 - door onderzoeksbureau GfK
  • Voedselverliezen in huishoudelijk afval 2013 - door CREM
  • Trendmeting (0) Voedselverspilling bij consumenten, 2011 - door onderzoeksbureau GfK
  • Onderzoek naar koelkasttemperatuur in huishoudens, 2011 - door onderzoeksbureau GfK
  • Voedselverspilling Miljarden in de vuilnisbak, deskstudie 2011 - door Argo&co, Milieu Centraal, Voedingscentrum
  • Afbeeldingen

    Links

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief

    Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.