Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar
 

Persmap voedselverspilling (2019)

Met het voorkomen van voedselverspilling valt winst te behalen voor het milieu én je portemonnee. Door beter om te gaan met je eten kun je jaarlijks per persoon gemiddeld €120,- besparen, dat is zo'n 34 kilo goed eten. Deze persmap geeft een beeld van de onderzoeken en activiteiten van het Voedingscentrum tegen voedselverspilling.

Persberichten voedselverspilling

Nieuwste onderzoeken voedselverspilling 2019:

Bekijk hier een beknopt overzicht van de onderzoeksresultaten:

De nieuwste onderzoeken naar voedselverspilling (2019) zijn samengevat in dit rapport:

Deze 3 onderzoeken zijn uitgevoerd:

Eerder onderzoek voedselverspilling 2016:

Becky helpt met het geven van handige tips voedselverspilling te voorkomen

Hoe #verspillingsvrij ben jij?

De stichting Samen Tegen Voedselverspilling, waar het Voedingscentrum onderdeel van is, is de campagne 'Hoe #verspillingsvrij ben jij?' gestart. In september 2019 is Becky geïntroduceerd om consumenten te informeren en motiveren meer #verspillingsvrij te worden.

Consumentenonderzoek

  • Trendmeting (4) Voedselverspilling door consumenten, 2019 - door onderzoeksbureau GfK
  • 'Het bewaren waard', onderzoek naar voedselverspilling onder jonge gezinnen, 2018 - door MWM2/Voedingscentrum (of bekijk de samenvattende infographic)
  • Trendmeting (3) Voedselverspilling door consumenten, 2017 - door onderzoeksbureau GfK
  • Trendmeting (2) Voedselverspilling door consumenten, 2015 - door onderzoeksbureau GfK
  • Verpakkingsgrootte en voedselverspilling, 2015 - door onderzoeksbureau GfK
  • Trendmeting (1) Voedselverspilling bij consumenten, 2013 - door onderzoeksbureau GfK
  • Voedselverliezen in huishoudelijk afval 2013 - door CREM
  • Trendmeting (0) Voedselverspilling bij consumenten, 2011 - door onderzoeksbureau GfK
  • Onderzoek naar koelkasttemperatuur in huishoudens, 2011 - door onderzoeksbureau GfK
  • Voedselverspilling Miljarden in de vuilnisbak, deskstudie 2011 - door Argo&co, Milieu Centraal, Voedingscentrum
  • Documenten

    Afbeeldingen

    Links

    Meld je aan voor onze nieuwsbrief

    Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.