Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Zomerse linzensalade

Zomerse linzensalade

Salade met linzen en groente zoals tomaat, paprika, komkommer, radijs en bosui.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 200 gram bruine linzen
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • ½ bosje basilicum
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 bosuitjes
  • stukje komkommer
  • 1 bosje radijs

Bereiding

  1. Was de linzen.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Kook de linzen met de ui in ruim water in ca. 30 minuten gaar. Laat de linzen met ui uitlekken en afkoelen.
  4. Maak de tomaten, de paprika, de knoflook en de basilicum schoon.
  5. Snijd de tomaten en paprika in stukken.
  6. Pureer de tomaten met paprika, de knoflook, de basilicum, de olie en de azijn met de staafmixer tot een saus. Voeg eventueel 1-2 eetlepels water toe.
  7. Maak de rest van de groente schoon. Snijd de bosuitjes in ringen, de komkommer in blokjes en de radijs in plakjes.
  8. Meng de saus en de groente door de linzen. Maak de salade op smaak met eventueel nog wat azijn en peper.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Lekker in een tomatensalade.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Ronde tomaat is deze maand (augustus) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 475 kcal 475 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept