Bereiding
- Kook de bieten in ruim water net gaar.
-
Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil de pastinaak en snijd in gelijke stukken.
-
Was de pompoen en snijd in dunne parten.
-
Schil de bieten en snijd in partjes.
-
Meng de groente met de olie.
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de groente erover. Rooster de groente in de hete oven in 15 minuten gaar.
-
Snijd de kip in repen en was je handen. Breng de kip op smaak met peper.
-
Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
-
Druppel de honing over de groente en meng er wat tijm door. Zet nog een paar minuten in de oven.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree. Serveer de puree en de kip bij de groente.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Pompoen:
Bewaar het stuk pompoen afgedekt met plasticfolie in de koelkast. Verwerk de rest bijvoorbeeld in een smaakvolle pompoensoep.