Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Zoete pastinaak, bietjes en pompoen

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 200 gram gele, rode en/of chioggia bietjes
  • 600 gram aardappelen
  • 250 gram pastinaak
  • ¼ flespompoen
  • ½ eetlepel olie
  • 150 gram kippendijfilet
  • peper, nootmuskaat
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 theelepels vloeibare honing
  • tijm
  • 100 ml halfvolle melk

Materialen

vel bakpapier

Bereiding

  1. Kook de bietjes in ruim water net gaar.
  2. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  3. Warm de oven voor op 180° C.
  4. Schrap de pastinaken of schil ze met een dunschiller. Snijd de pastinaken in gelijke stukken.
  5. Was de pompoen en snijd het stuk in dunne parten.
  6. Schil de bietjes en snijd ze in partjes.
  7. Meng de groente met de olie.
  8. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en verdeel de groente er over. Rooster de groente in ca. 15 minuten gaar.
  9. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
  10. Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  11. Druppel de honing over de groente en meng er wat tijm door. Zet nog een paar minuten in de oven.
  12. Breng de melk aan de kook.
  13. Maak van de gare aardappelen met peper en nootmuskaat een puree. Geef de puree en de kip bij de groente.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Pompoen:
Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. Verwerk de rest bijvoorbeeld in een smaakvolle pompoensoep.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Pastinaak is deze maand (december) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 550 kcal 550 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept