Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Zoete ontbijtmuffins

  • 10 personen
  • 30+ minuten
  • ontbijt
  •  

Ingrediënten

  • 50 gram rozijnen
  • 200 gram havermout
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 250 ml halfvolle melk
  • 250 gram blauwe druiven
  • 2 kiwi's
  • 200 ml halfvolle yoghurt

Materialen

muffinbakvorm en 10 papieren cakevormpjes

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175 °C.
  2. Was de rozijnen en dep ze droog.
  3. Meng de havermout met de kaneel en het bakpoeder.
  4. Schil de bananen en prak ze fijn.
  5. Klop de eieren en de melk door de bananen tot een glad mengsel. Klop dit door de havermout.
  6. Verdeel het beslag over de cakevormpjes en zet ze in de muffinvorm.
  7. Bak de muffins in het midden van de hete oven in ca. 25 minuten gaar.
  8. Maak het fruit schoon. Halveer de druiven en snijd de kiwi's in halve plakjes.
  9. Laat de muffins afkoelen en geef ze met een schepje yoghurt en vers fruit.

     

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Banaan heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 180 kcal 180 kcal
Eiwit 6 gram 6 gram
Koolhydraten 30 gram 30 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 3 gram 3 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept