Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Zoete aardappelstamppot met tempé

Een heerlijk stamppotrecept met wortel en sesamzaad om je vingers bij af te likken.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappelen
  • 1 grote ui
  • 400 gram winterwortelen
  • 150 gram tempé
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • mespunt kaneel of piment
  • 3 theelepels sesamzaad
  • 100 ml groentebouillon met minder zout

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Pel de ui en snijd hem in snippers.
  3. Schrap de wortelen en snijd ze in plakken. 
  4. Kook de aardappelen met de groente in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  5. Snijd de tempé in smalle repen.
  6. Verwarm de margarine en bak hierin de tempé bruin. 
  7. Pers het teentje knoflook er boven uit en strooi er wat kaneel of piment over. 
  8. Bak de laatste minuut het sesamzaad mee.
  9. Giet de aardappelen met de groente af. Stamp het wat kleiner. 
  10. Voeg de hete bouillon toe en roer alles door elkaar. 
  11. Schep de tempé erop.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Tempé:
Bewaar een stuk tempé afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tempé in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Gebruik de overgebleven tempé voor een rijstsalade met peultjes en doperwtjes

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Zoete aardappel heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 500 kcal 500 kcal
Eiwit 15 gram 15 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 40 gram 40 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept