Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Zoete aardappelstamppot met rauwe andijvie

Een stamppotrecept met zoete aardappel voor als je het net even anders wilt doen.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 grote zoete aardappel (bataat)
  • 3 aardappelen
  • 2 grote uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram tofu
  • chilipoeder
  • 1 struikje andijvie (300 gram)
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 15 minuten gaar.
  2. Pel de uien en de knoflook en snijd ze in snippers.
  3. Fruit de uien en de knoflook in de margarine op heel laag vuur zacht.
  4. Snijd de tofu in reepjes en bestrooi ze met chilipoeder.
  5. Voeg de tofureepjes toe aan de uien en bak ze mee.
  6. Was de andijvie en snijd de struik in smalle repen.
  7. Verwarm de melk.
  8. Maak van de gare aardappelen en de hete melk een puree.
  9. Meng er de uien met tofu en de andijvie door.
  10. Warm het geheel goed door en maak de stamppot op smaak met wat peper.

Extra informatie

Allergie info:?
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Aardappelen:
Bewaar aardappelen op een donkere koele plaats. De beste temperatuur ligt tussen 4 en 7° C. Door te veel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine. Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. Verwijder deze uitlopers en snijd het plekje er goed uit.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Zoete aardappel heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 465 kcal 465 kcal
Eiwit 15 gram 15 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept