Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Zoete aardappelsoep met broccoli

  • 10 personen
  • 30+ minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 broccoli
  • 500 gram zoete aardappel
  • ½ bosje koriander
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel vadouvan
  • 2 groentebouillontabletten met minder zout

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in kleine stukjes.
  2. Was de broccoli. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
  3. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes.
  4. Was de koriander en hak het bosje fijn.
  5. Verhit de olie in de pan en fruit de uien met de vadouvan.
  6. Voeg de broccoli, zoete aardappels en 1 liter water met de bouillontabletten toe en kook 15 minuten.
  7. Pureer de soep met een staafmixer.
  8. Garneer de soep met koriander.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 75 kcal 75 kcal
Eiwit 2 gram 2 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept