Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Zeekraal met gestoofde zalm

In dit gerecht proef je het zilte van de zee.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 1 (rode) ui
  • 300 gram zeekraal
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 mootjes zalm
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper, nootmuskaat
  • citroensap

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  3. Was de zeekraal en verwijder lelijke stukjes.
  4. Verwarm de margarine en fruit hierin de uienringen zacht.
  5. Voeg de zeekraal toe en smoor de groente 2 minuten mee.
  6. Schuif de groente aan de kant. Leg de mootjes zalm in de pan en stoof de zalm met de zeekraal in ca. 7 minuten gaar.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Maak van de gare aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  9. Strooi wat peper en eventueel een kneepje citroensap over de vis en geef de aardappelpuree erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Zalm:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse zalm bij voorkeur dezelfde dag, eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Zeekraal'. Dit product is deze maand (september) niet de meest duurzame oplossing.
Viswijzer Dit recept bevat zalm. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies bij voorkeur wilde zalm met MSC.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 560 kcal 560 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,1 gram 1,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept