Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Zalmsticks met aardappelpartjes in de oven

Zalmsticks met aardappelpartjes in de oven

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 575 kcal

Ingrediënten

  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 1 (oude) volkoren boterham
  • 200 gram zalmfilet
  • peper
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 400 gram witlof

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de aardappelen onder stromend water en snijd ze in partjes.
  3. Doe het paprikapoeder in een kom en roer de olie erdoor.
  4. Schep de aardappelpartjes door het oliemengsel en leg de aardappelen op de bakplaat.
  5. Bak de aardappelpartjes 20 minuten in de hete oven.
  6. Rooster het brood krokant en maal het fijn.
  7. Snijd de zalmfilet in 6-8 repen. Bestrooi de vis met peper en het broodkruim.
  8. Schep de aardappelpartjes om en leg de zalmsticks ernaast.
  9. Bak het geheel in 10 minuten verder gaar en lichtbruin.
  10. Schil de sinaasappel dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het sap op.
  11. Maak een dressing van de yoghurt met het sinaasappelsap.
  12. Maak de witlof schoon en snijd het in repen. Meng er de dressing en de parten sinaasappel door.
  13. Geef de witlofsalade bij de vis met aardappelen.

Ingrediënten over?

Zalm:
Verse zalm bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Nog een struikje witlof over? Maak er deze witlofsalade met garnalen mee.
Bewaar het witlof in een papieren of oen plastic zak. Het is nog 7-10 dagen in de koelkast houdbaar. 

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Witlof is deze maand (maart) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat zalm. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies bij voorkeur wilde zalm met MSC.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 575 kcal
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 58 gram
Waarvan suikers 11 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 35 gram
Zout
0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept