Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Zalmsticks met aardappelpartjes in de oven

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 450 gram vastkokende aardappelen
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel olie
  • 2 volkoren beschuiten
  • 200 gram zalmfilet

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de aardappelen onder stromend water en snijd ze in partjes.
  3. Doe het paprikapoeder in een kom en roer er de olie door.
  4. Schep de aardappelpartjes door het oliemengsel en leg de aardappelen op de bakplaat.
  5. Bak de aardappelpartjes 20 minuten in de hete oven.
  6. Maak de beschuiten fijn.
  7. Snijd de zalmfilet in 6-8 repen. Bestrooi de vis met peper en het beschuitkruim.
  8. Schep de aardappelpartjes om en leg de zalmsticks er naast.
  9. Bak het geheel in 10 minuten verder gaar en lichtbruin.

Menusuggestie

Lekker met witlofsalade met sinaasappel.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram witlof
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels slasaus (25% olie)
  • 1 eetlepel halfvolle yoghurt

Ingrediënten over?

Zalm:
Verse zalm bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Viswijzer Dit recept bevat zalm. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Wilde zalm (Alaska) is verkrijgbaar met MSC keurkmerk. Kweekzalm uit Europa is een tweede keuze. 

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 395 kcal 495 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 35 gram 45 gram
Waarvan suikers 2 gram 10 gram
Vet 15 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 4 gram
Vezels 4 gram 7 gram
Zout
0,2 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept