Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Zachte loempiaatjes

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • ¼ komkommer
  • 4 takjes koriander
  • 2 theelepels geraspte gember
  • limoensap
  • chilivlokken
  • 75 gram gekookte garnalen
  • 16 sprieten bieslook
  • 4 vellen rijstpapier (toko, supermarkt)

Bereiding

  1. Was de komkommer, halveer het stuk in de lengte en verwijder het zaad. Snijd de helften in de lengte in smalle reepjes.
  2. Knip de koriander klein.
  3. Meng de koriander, de geraspte gember, wat limoensap en chilivlokken door de komkommer.
  4. Meng er de garnalen door.
  5. Was de bieslook.
  6. Doop ieder rijstvel in een schaal met lauw water tot het zacht is. Leg er 4 sprieten bieslook op en een kwart van het garnalenmengsel.
  7. Vouw de onderkant van het rijstvel over de vulling. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het vel op.

Extra informatie

Variatie:
Vervang de garnalen door reepjes avocado

Ingrediënten over?

Garnalen
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.
Vries gekookte garnalen eventueel in. Ze zijn ongeveer 3 maanden in de diepvries houdbaar.
Bewaar garnalen in blik of glas koel en donker. Let daarbij op de THT datum (tenminste houdbaar tot)

Informatie over dit recept

Viswijzer Dit recept bevat garnaal. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Garnaal is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Grijze garnaal uit de Noordzee is een tweede keuze. 

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 40 kcal 40 kcal
Eiwit 4 gram 4 gram
Koolhydraten 5 gram 5 gram
Waarvan suikers 0 gram 0 gram
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 0 gram 0 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept