Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Yoghurtcoupe

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram bramen, bessen, frambozen of diepvriesbosvruchten
  • 300 ml halfvolle yoghurt
  • 2 schuimkoekjes (meringues)

Bereiding

  1. Maak het fruit schoon of laat het diepvriesfruit ontdooien.
  2. Roer het fruit door de yoghurt.
  3. Breek de schuimkoekjes in grove kruimels en meng ze door de yoghurt.
  4. Verdeel dit over 2 glazen coupes of schaaltjes.

Ingrediënten over?

Bramen, bessen:
Bewaar bramen en ander zacht fruit zoals aardbeien, bessen, frambozen onafgedekt maximaal drie dagen in de koelkast. Zorg dat het fruit niet vochtig wordt, leg het eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Bramen'. Dit product is deze maand (februari) niet de meest duurzame oplossing.

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 120 kcal 120 kcal
Vet 2 gram 2 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 7 gram 7 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept