Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Yoghurt met mango

Een romig en bijzonder toetje dat je zo op tafel zet.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 eetlepel blanke hazelnoten
  • ½ perssinaasappel
  • ½ mango
  • 200 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan licht.
  2. Laat de noten afkoelen en hak ze grof.
  3. Pers de halve sinaasappel uit.
  4. Snijd het vruchtvlees van de mango van de pit. Pureer het vruchtvlees met het sinaasappelsap in de keukenmachine of met een staafmixer.
  5. Verdeel de helft van de puree over 2 coupes en schenk de yoghurt erop.
  6. Dek het af met de rest van de mangopuree. Strooi de gehakte hazelnoten erover.

Ingrediënten over?

Mango:
Bewaar een stuk mango afgedekt met plastic folie maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik het in een fruitsalade of als broodbeleg.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Mango heeft deze maand (juni) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 170 kcal 170 kcal
Vet 8 gram 8 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 6 gram 6 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept