Bereiding
- Pel de ui en snijd klein.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Maak de wortelen schoon en snijd in plakken.
-
Verwarm de margarine en bak hierin de ui, gember en het komijnzaad tot het gaat geuren.
-
Voeg de wortelen met het water en stuk bouillontablet en kook dit in 10 minuten gaar.
- Was de sinaasappel en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
-
Hak de noten klein en meng er wat sumak of chilivlokken door.
-
Pureer de soep met de sojadrink met een staafmixer of in een keukenmachine glad.
- Warm goed door en breng op smaak met peper, wat sinaasappelschil en het sinaasappelsap.
- Verdeel het notenkruim op de soep en serveer het brood bij.
Extra informatie
Wil
je zeker weten dat je zuivelalternatief in de Schijf van Vijf staat? Gebruik
onze gratis Kies Ik Gezond?-app. Of lees het etiket. Bekijk de criteria
voor een goede zuivelvervanger.
Variaties
Vervang de sojadrink door halfvolle melk.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.