Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Wortel-linzensoep met geitenkaascrostini

  • 4 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 750 gram winterwortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 spaanse peper
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 250 gram rode linzen
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • 2 laurierbladen
  • 1 bruin ciabattabrood
  • 75 gram verse geitenkaas
  • tijm
  • 6 takjes selderij

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de wortels in plakken en de bleekselderij in boogjes.
  2. Maak de peper schoon en verwijder de pitjes. Snijd de peper in ringetjes.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de bleekselderij zacht.
  4. Voeg de wortel en het paprikapoeder toe en fruit dit even mee.
  5. Was de linzen in een zeef.
  6. Voeg de linzen, 1000 ml water, de bouillontablet en de laurierbladen toe aan de groente en breng dit aan de kook. Kook de linzen in ca. 20 minuten gaar.
  7. Snijd het ciabattabrood in de lengte door en snijd de helften in stukken.
  8. Bestrijk de snijkant van het brood met de geitenkaas.
  9. Leg het brood enkele minuten onder de grill tot de kaas begint te kleuren. Strooi er wat tijm over.
  10. Verwijder het laurierblad en schep een paar lepels van de soep uit de pan.
  11. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Roer de achtergehouden lepels soep er door en warm goed door.
  12. Was de selderij en knip het klein. Strooi de selderij over de soep en geef de crostini erbij.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 580 kcal 580 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 80 gram 80 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
1,4 gram 1,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept