Bereiding
- Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de wortels in plakken en de bleekselderij in boogjes.
-
Maak de rode peper schoon en verwijder de pitjes. Snijd de peper vervolgens in ringetjes.
-
Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de bleekselderij zacht.
-
Voeg de wortel, de peper en het paprikapoeder toe en fruit dit even mee.
-
Was de linzen in een zeef.
-
Voeg de linzen, het water, het stukje bouillontablet en de laurierbladen toe aan de groente en breng dit aan de kook. Kook de linzen in 10 minuten gaar.
-
Snijd het ciabattabrood in de lengte door en snijd de helften in stukken.
-
Bestrijk de snijkant van het brood met de geitenkaas.
-
Leg het brood enkele minuten onder de grill tot de kaas begint te kleuren. Strooi er wat tijm over.
-
Verwijder het laurierblad en schep een paar lepels van de soep uit de pan.
-
Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Roer de achtergehouden lepels soep erdoor en warm goed door.
-
Was de selderij en knip het klein.
-
Strooi de selderij over de soep en serveer de geitenkaascrostini erbij.
Extra informatie
Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Geitenkaas:
Bewaar een geopende verpakking goed afgesloten maximaal 4 dagen in de koelkast. Lekker op brood, maar ook in deze heerlijke aardappelgratin!