Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Wortel-linzensoep met geitenkaascrostini

Wortel-linzensoep met geitenkaascrostini

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 400 gram winterwortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • ½ Spaanse peper
  • 2 eetlepels olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 120 gram rode linzen
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 2 laurierbladen
  • 1 klein bruin ciabattabrood
  • 40 gram verse geitenkaas
  • tijm
  • 6 takjes selderij

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de wortels in plakken en de bleekselderij in boogjes.
  2. Maak de peper schoon en verwijder de pitjes. Snijd de peper in ringetjes.
  3. Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de bleekselderij zacht.
  4. Voeg de wortel, de peper en het paprikapoeder toe en fruit dit even mee.
  5. Was de linzen in een zeef.
  6. Voeg de linzen, 800 ml water, het stukje bouillontablet en de laurierbladen toe aan de groente en breng dit aan de kook. Kook de linzen in ca. 20 minuten gaar.
  7. Snijd het ciabattabrood in de lengte door en snijd de helften in stukken.
  8. Bestrijk de snijkant van het brood met de geitenkaas.
  9. Leg het brood enkele minuten onder de grill tot de kaas begint te kleuren. Strooi er wat tijm over.
  10. Verwijder het laurierblad en schep een paar lepels van de soep uit de pan.
  11. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Roer de achtergehouden lepels soep erdoor en warm goed door.
  12. Was de selderij en knip het klein.
  13. Strooi de selderij over de soep en geef de geitenkaascrostini erbij.

Ingrediënten over?

Geitenkaas:
Bewaar een geopende verpakking goed afgesloten maximaal 4 dagen in de koelkast. Lekker op brood, maar ook in deze heerlijke aardappelgratin!

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 640 kcal 640 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 85 gram 85 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
1,5 gram 1,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept