Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Witte bonensalade met citroen en koriander

Een heerlijk recept met peulvruchten.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 à 2 kleine blikken witte bonen, limabonen of reuze bonen (uitlekgewicht totaal ca. 450 gram)
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 eetlepels olie
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 6 takjes koriander
  • 250 gram kerstomaatjes
  • (ijsberg)slabladen
  • 2 volkorenboterhammen

Bereiding

  1. Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.
  2. Boen de citroen goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de citroen uit.
  3. Maak de ui en de bleekselderij schoon.
  4. Snijd de ui in halve ringen en de bleekselderij in smalle reepjes.
  5. Maak een dressing van citroensap, citroenrasp, de olie, de komijn, de koriander en wat peper.
  6. Meng de dressing, de ui en de bleekselderij door de bonen en laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.
  7. Was de koriander en de tomaatjes. Knip de koriander klein en halveer de tomaatjes.
  8. Meng de groente door de bonen.
  9. Bedek een schaal met gewassen slabladen en schep de bonensalade er op.
  10. Serveer de salade met de volkorenboterhammen.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij bijvoorbeeld in een soep of een zelfgemaakte tomatensaus.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Rode ui is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 520 kcal 520 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Zout
1,8 gram 1,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept