Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Winterse stoofpot met hazelnoten

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 250 gram koolraap
  • 1 winterwortel
  • 100 gram spruitjes
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • scherp paprikapoeder
  • tijm
  • 50 gram hazelnoten
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokken.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de koolraap in reepjes en de wortel in plakken.
  3. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
  4. Verwarm 1 eetlepel margarine en bak hierin de groente kort.
  5. Voeg de aardappelen met 100 ml water, wat geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, royaal paprikapoeder en wat tijm toe en stoof het geheel in ca. 10 minuten gaar.
  6. Hak de hazelnoten grof.
  7. Schil het stukje gember en rasp het.
  8. Bak de hazelnoten met de gember en wat paprikapoeder in de rest van de margarine tot het gaat geuren.
  9. Strooi dit over de stoofpot.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Dit recept bevat 'Koolraap'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 555 kcal 555 kcal
Eiwit 10 gram 10 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept