Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Winterse bonensoep

Dit bonengerecht staat vliegensvlug op tafel.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 prei
  • stuk knolselderij (ca. 200 gram)
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 klein blik of kleine pot bruine bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • 200 gram gemengde groente uit de diepvries
  • (gerookt) paprikapoeder
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de knolselderij in blokjes.
  2. Verwarm de margarine in een soeppan en roerbak hierin de ui, de prei en de knolselderij met de tomatenpuree.
  3. Pers het teentje knoflook er bovenuit.
  4. Voeg 500 ml water toe met het stukje bouillontablet en breng dit aan de kook. Kook de groente gaar.
  5. Laat de bruine bonen uitlekken en spoel ze af.
  6. Voeg de diepvriesgroente en de bruine bonen toe en kook de soep nog een paar minuten.
  7. Maak de soep op smaak met paprikapoeder.
  8. Geef er brood bij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.

Ingrediënten over?

Knolselderij:
Dek het snijvlak af met plasticfolie. Bewaar het stuk knolselderij nog maximaal 4 dagen in de koelkast. Gebruik dit in deze heerlijke salade met noten.

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Knolselderij is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 470 kcal 470 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
1,5 gram 1,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept